Op maandag 8 januari 2024 zou een gesprek hebben plaats gevonden tussen het gemeentebestuur, vertegenwoordigd door burgemeester Koen METSU, schepen Albert FOLLENS en omgevingsambtenaar Filip CANFYN met vertegenwoordigers van het buurtcomité 'Beerschotburen'.
Op basis van de communicatie verspreid door Buurschotburen zou deze bespreking kunnen samengevat worden als volgt :
1. Achter de stilzwijgende weigering moet volgens het gemeentebestuur niets gezocht worden. Voor een actieve weigering moest een extra gemeenteraad bijeengeroepen worden. Door de ongelukkige timing (zomervakantie) kon dat niet meer.
2. Het college blijft achter de door haar goedgekeurde randvoorwaarden staan, die de bouw van de drie appartementsblokken mogelijk maken. De randvoorwaarden zijn, volgens het college, opgemaakt vanuit een idee. Ondanks de goed onderbouwde argumenten van de buurtbewoners, samengebracht in 1421 bezwaarschriften, houdt het college vast aan haar idee.
3. De insinuaties dat de randvoorwaarden op maat van Antonissen zijn geschreven, worden ontkend. Schepen Follens: “De randvoorwaarden zijn zo opgemaakt door de administratie opdat de ontwikkeling niet zou ontsporen. Het had veel erger gekund”
Volgende vragen :
1. Is dit een correcte samenvatting van wat besproken werd op de bijeenkomst van 8 januari 2024, en indien dit niet zou zijn wat is dan volgens het college wel de juiste inhoud van dit gesprek ?
2. Volgens informatie van de lokale pers zou projectontwikkelaar ANTONISSEN beroep hebben aangetekend bij de Deputatie (dit is trouwens bevestigd door schepen FOLLENS bij één van de vorige tussenkomsten over dit punt in deze raad). Volgende vragen hierover :